Make your own free website on Tripod.com

Leithen 1 winnaar van het Oliebollen toernooi

LEIDEN Het jaarlijkse Oliebollentoernooi, gehouden door de schaakclub LSG en waar ook dit jaar weer talloze teams uit de Leidse regio aan meededen, trok evenals vorig jaar weer ongeveer honderdvijftig schakers. Er werd gespeeld door teams van vier schakers in acht dubbele ronden, een keer wit en een keer zwart, voor de C en B groep en tien dubbele ronden voor de A groep. De tijd per speler was vijf minuten per partij.

Door Harrie Storms

Er waren dus, tussen tien uur s morgens en vijf uur s middags, zestien of twintig partijen te spelen, afhankelijk van de groep waarin gespeeld werd. In de A groep, waarin de spelers met de hoogste rating waren vertegenwoordigd, moesten er twee ronden extra worden gespeeld. Tijdens de pauze om ongeveer een uur kon er door iedereen onbeperkt oliebollen worden gegeten.

De eerste prijs in de A groep werd overtuigend gewonnen door Leithen 1, een team dat met twee grootmeesters, John van de Wiel en Erik van den Doel duidelijk als sterkste uit de bus kwam. De anderen in het team waren Marc Thiele die dit jaar schaakkampioen van Leiden werd, Jerry Bey jr. en Jan Bey. Jan Bey viel bij zes partijen in voor Jerry Bey jr. Leithen won met 66 punten van de 80, die er te behalen waren. De hoogste persoonlijke score werd behaald door Erik van den doel met 19 punten, (18 gewonnen en twee remises). Tweede in de A groep werd LSG1 met 59,5 punten en derde LSG2 met 53,5 punten.

De B groep werd ook gewonnen door Leithen (het tweede team) met 43,5 punten uit 60. Tweede werd WSV (Waddinxveen) met 42,5 (met topscorer B. Hennink met 14 uit 18) en derde Philidor 1 met 42 punten.

In de C groep won het jeugdteam Op Eigen Wieken 2 met 54,5 punten. Met in het team Jelle Zijlstra die een persoonlijke score haalde van 17,5 uit 18.

Bijschrift bij de foto: Rechts van de tafel het winnende team in de laatste ronde: v.l.n.r.: Jan Bey, Marc Thiele, John van der Wiel, Eric van den Doel. Staande Jerry Bey jr.


Home